Pastafyllning 400 g tofu 500 g fryst spenat 1 burk champinjoner 1 lök 1–2 grönsaksbuljongtärningar olja att steka i cannelloni Cashewsås 1 l vatten 2 ½ dl cashewnötter 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g riven vegansk ost Skala löken, och hacka lök och champinjoner fint. Stek löken i oljan. Tillsätt svampen och spenaten och stek lite till….
Recipe Category: huvudrätt

Krämig gryta med linser och spenat
1 lök 3 dl torkade belugalinser eller gröna linser 250 g fryst spenat 2–3 vitlöksklyftor 25 g chili (mer eller mindre efter smak) 1 tsk spiskummin 1 tsk ingefära 1 grönsaksbuljongtärning 2 tsk salt 3 dl kokosmjölk olja 4 portioner ris Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili….

Spenatsoppa med gröna ärtor
1 lök 6 dl vatten 2 dl havregrädde 2 grönsaksbuljongtärningar 500 g gröna ärtor 300 g fryst spenat salt efter smak olja Stek löken i oljan några minuter utan att den får färg. Häll över vattnet, lägg i buljongtärningarna och låt det koka några minuter. Lägg i ärtorna och spenaten, och låt det koka i…

Currygryta med kikärtor, spenat och äpple
2 gula lökar 1½ burk kikärtor (380 g burk) 400 g spenat 1– 2 äpple 4 dl kokosmjölk 4 tsk röd currypasta 1 tärning grönsaksbuljong salt efter smak olja att steka i ev. rostade och saltade cashewnötter som topping 4– 6 portioner ris, nudlar eller potatis Hacka löken och skär äpplet i mindre bitar. Fräs…

Spenatpaj
Pajdeg 100 g vetemjöl 90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl ½ tsk salt 75 ml mild olivolja 35 ml sojadryck + ytterligare ½–1 msk om det behövs Fyllning 2–3 lökar 500 g spenat 1–2 msk olja 2 dl Oatly iMat Fraiche 2 ½ dl havregrädde 2 tsk psyllium husk 1 buljongtärning ½ tsk salt eller…

Risotto
4 dl avorioris eller långkornigt ris 8–9 dl grönsaksbuljong 300 g sparris 2 små gula lökar 2 dl riven vegansk parmesan 2 msk olivolja salt efter smak Skala och hacka löken. Laga buljong eller använd en färdiglagad. Dela sparrisen i lagom stora bitar. Häll hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt löken och riset och…

Grillade vårgrönsaker
en bunt sparris 4–5 vårlökar 4–5 små morötter 2 msk veganskt smör 1 msk lönnsirap 1–2 msk citronzest salt efter smak 2 msk jordnötter (ev. andra nötter) Skär bort den nedersta delen av sparrisen och ansa löken. Skala morötterna och skär i lagom stora bitar. Hacka jordnötterna (eller andra nötter). Smält smöret på medelhög värme,…

Sötpotatis med apelsinsmak
Ingredienser 6 sötpotatisar saften av 1 – 2 apelsiner finrivet skal av en apelsin 2 msk olivolja 3 msk lönnsirap 1⁄4 tsk kanel 1⁄4 tsk salt Instruktioner Skal och dela sötpotatisen i lagom stora bitar. Lägg sötpotatisen i en ugnsfast form med resten av ingredienserna. Blanda så att alla kryddor är jämnt fördelade. Täck…

Kikärtsburgare
Det finns så mycket läcker mat som lämpar sig bra för picknick – rostad majs, saftiga vattenmeloner, färska bär, mörkröda tomater, krispiga gurkor och så mycket mer! Här kommer ett hamburgare recept du kan börja med! Ingredienser 1 ¼ dl blötlagda kikärter 2 dl champinjoner 1 ¾ dl vatten ¾ dl sojafärs, torkad 1¼…

Fylld butternutpumpa med blomkålslinsgryta
Ingredienser 1 medelstor butternutpumpa 1 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, krossade 1 bit (5 cm) ingefära, skalad och grovhackad 1 liten lök, hackad 1 ½ msk currypulver 2 tsk farinsocker ½ tsk mald spiskummin ½ tsk mald koriander Ett litet blomkålshuvud 1 burk lätt kokosmjölk 3 ½ dl grönsaksbuljong 1 ½ dl torkade röda linser 1…

”Vegoköttbullar”
½ dl torkade gröna linser (ca 40 g) 10 enbär 1 gul lök (ca 120 g) 2 dl havregrädde (13 %) 1 krm malen kryddnejlika 1 msk sojasås 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk buljongpulver ½ –1 msk Carinas pepparrotsblandning 1 dl ströbröd 100 g skalad kokt kall rotselleri 100 g skalad kokt kall potatis 1…

Gröna monsterburgare
Ingredienser 10 dl riven zucchini 2 medelstora lökar, fint tärnade 4 – 5 dl havremjöl 2 ½ dl havregryn 2 ½ dl cashewnötter 2 – 4 msk vegetabiliskt buljongpulver 4 msk jästflingor 1 tsk salt 1 tsk vitlökspulver Instruktioner Grovmal cashewnötterna i en matberedare. Blanda alla ingredienserna i en stor skål, men börja med…