Pajdeg
100 g vetemjöl
90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt
grahamsmjöl
½ tsk salt
75 ml mild olivolja
35 ml sojadryck + ytterligare ½–1 msk om det behövs
Fyllning
2–3 lökar
500 g spenat
1–2 msk olja
2 dl Oatly iMat Fraiche
2 ½ dl havregrädde
2 tsk psyllium husk
1 buljongtärning
½ tsk salt eller efter smak
Sikta mjölet två gånger. Blanda sedan i saltet. Häll i olja och sojadryck, och rör ihop allt. Om degen verkar för torr, tillsätt mer sojadryck. När degen börjar formas, bearbeta den genom att försiktigt knåda den på ett ark bakplåtspapper. Forma till en boll. Kavla ut den mellan två ark
bakplåtspapper. Placera degen i en pajform och räffla kanterna.
Skala, skiva och fräs löken i olja i några minuter. Skölj spenaten och lägg i den i stekpannan. Blanda Oatly iMat, havregrädde, psylliumhusk och
salt i en bunke. Lägg spenat och lök-blandningen i pajskalet, och häll över gräddblandningen. Grädda i 200 grader i 35–40 minuter eller tills pajen stelnat och fått lite färg.