Ingredienser
10 dl riven zucchini
2 medelstora lökar, fint tärnade
4 – 5 dl havremjöl
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl cashewnötter
2 – 4 msk vegetabiliskt buljongpulver
4 msk jästflingor
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
Instruktioner
Grovmal cashewnötterna i en matberedare. Blanda alla ingredienserna i en stor skål, men börja med 2 msk buljongpulver och tillsätt sedan mer om blandningen behöver mer saltsmak. Låt det stå några minuter tills vätskan kommer ut från zucchinin. Tillsätt lite olivolja om det behövs mer vätska, eller mer havregryn om det är för fuktigt. Gör burgare med hjälp av en glasskopa och platta sedan till dem. Stek dem i en stekpanna på medelvärme 3 – 4 minuter på varje sida. Servera dem i hamburgerbröd av fullkornsvete, med ekologisk ketchup, veganmajonnäs, eller Oatly iMat Fraiche, skivade tomater, skivad lök, gröna salladsblad och saltgurka. Sätt ihop de gröna monsterburgarna med önskade kryddor och grönsaker.
Tips
Använd en matberedare för att mala havregryn till havremjöl. Djupfrys överblivna burgare för att använda senare som en snabb sidorätt eller på smörgåsar.