Det finns så mycket läcker mat som lämpar sig bra för picknick – rostad majs, saftiga vattenmeloner, färska bär, mörkröda tomater, krispiga gurkor och så mycket mer! Här kommer ett hamburgare recept du kan börja med!
Ingredienser
1 ¼ dl blötlagda kikärter
2 dl champinjoner
1 ¾ dl vatten
¾ dl sojafärs, torkad
1¼ dl havregryn
2 msk hackade valnötter
½ hackad lök
½ tsk salt
½ tsk salvia
1 msk ljus sojasås
Instruktioner
Blanda kikärterna och champinjonerna med vattnet i en mixer eller med en stavmixer tills de är släta. Tillsätt resten av ingredienserna i en skål. Låt stå i 20 minuter för att absorbera vattnet. Använd decilitermått och mät upp 4 rågade mått av smeten och lägg burgarna direkt i en oljad stekpanna med lock. Låt dem steka med locket på, på lägsta värme i 10 minuter på ena sidan och sedan 15 minuter på andra sidan.
Obs: Om du inte har någon finhackad sojafärs, kan du öka på havregrynen till 2 ½ dl och det kommer att smaka lika bra.
Tips: Dessa burgare kan även gräddas i ugn i 25-30 minuter, vid 175 grader men smaken blir inte densamma.