Ingredienser 5 dl kokande vatten 1 msk näringsjästflingor 1 ½ -2 msk grönsakskrydda 5 dl havre 1 stor lök 250 g hasselnötter 2 dl solrosfrön Instruktioner Lös grönsakskryddan i det kokande vattnet och blanda i havren. Mala hasselnötter och solrosfrön i en matberedare tills finmalda. Hacka löken. Blanda allt väl och låt den stå…
Recipe Category: huvudrätt

Tofuröra med potatis
Ingredienser 1 stor lök, tärnad 1 msk olivolja 4-5 kokta potatis 1 paket fast tofu, smulad 1 msk grönsakskrydda Salt efter smak Soja eller havregrädde efter smak Instruktioner Fräs löken tills den är klar och mjuk. Lägg i potatisen och låt den bli lätt brun. Blanda tofu med grönsakskrydda och lägg till löken och…

Grillade grönsaker
Ingredienser 1 röd paprika 1 grön paprika 200-250 g körsbärstomater 4-5 smålök 1 squash 1 stor aubergine 150 g svamp 1 paket marinerad tofu 10-12 små röda potatisar, kokade Örter eller kryddor av val Instruktioner Skär grönsaker och tofu i storlekar som tar ungefär lika lång tid att grilla mjukt. Placera dem på grillpinnar….

Tofuomelett
Ingredienser Omelett 1 sats svampfyllning 1 dl cashewnötter ½ dl sojayoghurt 1 ½ dl mjuk tofu 1/3 vitlöksklyfta 1 msk lökpulver ¾ tsk salt ev. ½ krm gurkmeja 2 ½ tsk psyllium/husk el. 2 ½ msk potatismjöl ev. olivolja för stekning Svampfyllning till omelett Blir fyllning till 2 omeletter 2 ½ dl hackad svamp…

Stuvad spenat
Ingredienser 7,5 dl fryst spenat 1 msk olivolja ½ -1 tsk salt ½ tsk vitlökspulver ½ -1 dl soja- eller havregrädde, efter behov Instruktioner Placera fryst spenat i en kastrull med lock på medelvärme. Tillsätt inte vatten. Tillsätt olivolja, salt och vitlökspulver. Låt spenaten smälta och värmas upp. Tillsätt soja eller havregrädde för att…

Bönbiffar
Ingredienser 1 ½ dl sojayoghurt ca ½ dl ströbröd 1 burk kidneybönor 1 finhackad lök ½ msk olja ½ vitlöksklyfta, pressad 1 msk tomatpuré ½ msk sojasås 2 tsk grönsaksbuljongpulver ½ tsk spiskummin 1 dl hackade valnötter 1 msk potatismjöl Instruktioner Blanda sojayoghurt med brödsmulor och låt blandningen svälla. Mixa och mosa bönorna till…

Mexikanska bönor
Ingredienser 500 g torkade bönor vatten 2 tsk lökpulver 1/8 tsk vitlökspulver 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 1 msk olivolja En pk tomatsås ½ msk grönsakskrydda ¼ tsk salt Instruktioner 1. Skölj torra bönor och rensa bort stenar och lerklumpar. 2. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten i 8–12 timmar. Låta vattnet rinna…

Couscous med curryröra
Behöver du en måltid på några minuter? Detta är precis det rätta receptet. Couscousen tar ca 5 minuter att förbereda och grönsakerna tar inte mycket längre. Bäst av allt, det smakar bra! Tack, Georg, för att du delade detta recept med oss! Ingredienser couscous, helst fullkorn 1–2 rödlökar 2-3 dl frysta ärtor (behöver ej…

Tacosallad
Jag växte upp med att äta en massa bönor och mexikansk mat har alltid varit en av mina favoriter. Denna tacosallad är väldigt enkel att göra och kan varieras i det oändliga med olika grönsaker och såser. Använd din fantasi för att skapa din favorit av mexikansk taco. Ingredienser Tacochips eller tacoskal Pinto- eller…

Nötstek
Nötstek är en av min mans favoriträtter. Den är ett vanligt vegetariskt alternativ på julbordet, men du behöver inte vänta till julen för att äta den. Detta recept kommer från Georg och jag gillar det verkligen. Njut! Ingredienser 200g hasselnötter 2 dl skorpmjöl 1 gul lök 2 dl buljong (½ tärning + vatten) 2…

Bulgarisk linssoppa
Det finns ingenting som en lätt varm soppa på dessa mörka höstdagar. Georg delade detta recept för en bulgarisk soppa. Jag vet inte om det verkligen kommer från Bulgarien, men den har en typisk bulgarisk krydda, paprika. Linserna ger fyllning och protein till denna välsmakande soppa. Njut! Ingredienser 2 dl röda linser 2 gula…

Morotssås med nötter
Jag gillar morötter. De är en mycket bra källa till betakaroten, som kroppen använder för att göra vitamin A. Men alla gillar inte morötter. Här är ett bra recept som kan hjälpa dem som har svårt att äta morötter. Denna krämiga sås med krispiga nötter är en bra kombination! Tack Georg för att du delat…