Jag gillar morötter. De är en mycket bra källa till betakaroten, som kroppen använder för att göra vitamin A. Men alla gillar inte morötter. Här är ett bra recept som kan hjälpa dem som har svårt att äta morötter. Denna krämiga sås med krispiga nötter är en bra kombination! Tack Georg för att du delat…
Recipe Category: huvudrätt

Indisk linsgryta
Jag lärde mig att njuta av indisk mat under mitt första år på universitetet, tack vare några goda vänner. De rika och kryddiga smakerna gör den till en favorittyp av mat även i dag. Här är en enkel linsgryta med bra smak. Tack, Georg, för att du delat detta med oss. Ingredienser 1 gul…

Potatis tofu rätt
Nu när det svala vädret börjar komma, gillar jag att äta varm komfortmat, som till exempel, potatis. De är fylliga och näringsrika, samt fettfria . De är en bra källa för kalium, faktiskt mer än bananer! I denna maträtt kommer de till sin rätt med tofu, som både har ett lågt fettinnehåll och är rik…

Pesto
Färsk basilika och vitlök är en himmelsk kombination. Blanda det med lite olivolja och du har pesto! Detta är en av mina favoriter när det gäller italienska smaker. Servera pesto med pasta eller lägg den på rostad bruschetta eller använd den som en sås för pizza. Ingredienser ¾ dl valnötter eller pinjenötter 2½ dl…

Tofugroddsburgare
Har du någonsin haft problem med att äta groddar eller morötter? Vad sägs om en hamburgare, jag menar i hamburgare? Prova denna delikata hamburgare full av vitaminer och protein. Den smakar bra som en hamburgare eller för sig själv med tartarsås. Ingredienser 5 dl fast tofu som finmosats 5 dl alfalfa groddar ½ lök,…

Zucchini frittata
Traditionellt är frittata en italiensk äggbaserad maträtt som liknar en omelett eller en paj, med tillsats av grönsaker. Här är en kolesterolfri version, som har låg fetthalt och hög halt av protein, men den saknar inte smak! Detta är en utmärkt maträtt att ta med på en picknick eller utflykt. Ingredienser 2 stora lökar…

Spenat- och champinjonpaj
Spenat och svamp är en bra kombination och vad kan vara bättre än att få äta dem genom denna läckra paj. Varför inte göra detta recept i förväg och sedan njuta av det på en lugn sommardag? Pajdeg Ingredienser 1 ½ dl grahamsmjöl 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk salt ¾ dl olivolja ¾…

Tomatpaj
Detta är en god sommarpaj. Jag gillar smaken av tomat och basilika i kombination med en god fyllning och en härlig skorpa! Detta recept kräver lite planering, men är egentligen inte svårt att göra och jag har inte hittat någon som inte gillar det. Tack, Anki, för denna smaskiga paj! Pajskal Ingredienser 1 ½…

Barbeque tofu
Det är snart dags att ta ut grillen och njuta av de varma dagarnas avkoppling. Varför inte prova en fettsnål och proteinrik barbeque med tofu! Detta recept tar lite tid, men med god planering är det inte svårt och resultatet är underbart. Ett särskilt tack till min rumskompis på universitetet, Julianne, för detta recept. Marinadsås Ingredienser 3…

Svarta bönor och majsbröd
Jag älskar bönor! De smakar gott och är tillfredsställande. Som en bonus har de lågt fettinnehåll, mycket protein och mycket fibrer. Det här receptet beskriver ett av mina favoritsätt att äta svarta bönor på och vad är bättre än att äta dem med ett gott amerikanskt majsbröd! Ingredienser 500 g torkade svarta bönor Vatten för blötläggning 1…

Grönsakscurry
Curry betyder smak och denna grönsakscurry har just det! Plus att det finns massor av grönsaker med fullt av vitaminer, mineraler och antioxidanter som en bonus! Georg delade detta recept på Dagens och jag tänkte att du kanske skulle vilja prova det. Ingredienser 4 potatisar 2 lökar 3 vitlöksklyftor olja 1-2 msk curry 1…