Pastafyllning
400 g tofu
500 g fryst spenat
1 burk champinjoner
1 lök
1–2 grönsaksbuljongtärningar
olja att steka i
cannelloni
Cashewsås
1 l vatten
2 ½ dl cashewnötter
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g riven vegansk ost
Skala löken, och hacka lök och champinjoner fint. Stek löken i oljan. Tillsätt svampen och spenaten och stek lite till. Smula tofun och blanda den med buljongtärningarna och lökblandningen. Smaka eventuellt av med salt. Fyll cannellonin med pastafyllningen.
Mixa cashewnötterna, vatten, buljongtärningar och ost till en slät sås. Häll hälften av cashewsåsen i botten av en ugnssäker form. Lägg cannelloni ovanpå cashewsåsen, och häll över resten av såsen. Grädda 20–30 minuter i ugnen på 200 °C tills såsen bubblar och cannellonin är mjuk.