Ingredienser
1 medelstor butternutpumpa
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
1 bit (5 cm) ingefära, skalad och grovhackad
1 liten lök, hackad
1 ½ msk currypulver
2 tsk farinsocker
½ tsk mald spiskummin
½ tsk mald koriander
Ett litet blomkålshuvud
1 burk lätt kokosmjölk
3 ½ dl grönsaksbuljong
1 ½ dl torkade röda linser
1 burk kikärtor, dräneras och sköljs (valfritt)
3 dl babyspenat
Salt efter smak
Instruktioner
Skär butternutpumpan i halvor på längden, ta ut kärnorna, gnugga med olja och strö salt och rökt paprika ovanpå. Grädda i ugnen vid 200° C tills den är mjuk. Ställ åt sidan tills grytan är klar.
Mosa vitlök och ingefära till en pasta i en mortel och sätt åt sidan. Skär blomkålen i små bitar och sätt åt sidan. Hetta upp olivoljan på medelhög värme i en medelstor gryta. Tillsätt löken och koka ca 3 minuter, tills den doftar. Tillsätt ingefära och vitlök och koka i ytterligare en minut. Lägg sedan till curry, farinsocker, kummin och koriander. Rör om tills det blandas. Tillsätt blomkål, kokosmjölk och buljong. Sjud i 10 minuter, eller tills blomkålen är mjuk. Lägg till linser och kikärtor och låt sjuda i ytterligare 15 minuter. Tillsätt spenaten när linserna är kokta. Krydda med salt efter smak. Fyll pumpahalvorna med grytan och servera.