Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Fylld butternutpumpa med blomkålslinsgryta

Ingredienser

1 medelstor butternutpumpa

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, krossade

1 bit (5 cm) ingefära, skalad och grovhackad

1 liten lök, hackad

1 ½ msk currypulver

2 tsk farinsocker

½ tsk mald spiskummin

½ tsk mald koriander

Ett litet blomkålshuvud

1 burk lätt kokosmjölk

3 ½ dl grönsaksbuljong

1 ½ dl torkade röda linser

1 burk kikärtor, dräneras och sköljs (valfritt)

3 dl babyspenat

Salt efter smak

 

Instruktioner

Skär butternutpumpan i halvor på längden, ta ut kärnorna, gnugga med olja och strö salt och rökt paprika ovanpå. Grädda i ugnen vid 200° C tills den är mjuk. Ställ åt sidan tills grytan är klar.

 

Mosa vitlök och ingefära till en pasta i en mortel och sätt åt sidan. Skär blomkålen i små bitar och sätt åt sidan. Hetta upp olivoljan på medelhög värme i en medelstor gryta. Tillsätt löken och koka ca 3 minuter, tills den doftar. Tillsätt ingefära och vitlök och koka i ytterligare en minut. Lägg sedan till curry, farinsocker, kummin och koriander. Rör om tills det blandas. Tillsätt blomkål, kokosmjölk och buljong. Sjud i 10 minuter, eller tills blomkålen är mjuk. Lägg till linser och kikärtor och låt sjuda i ytterligare 15 minuter. Tillsätt spenaten när linserna är kokta. Krydda med salt efter smak. Fyll pumpahalvorna med grytan och servera.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2025 LifeStyleTV