pumpafrön salt vatten olja Lägg pumpakärnor i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker pumpakärnorna. Koka i lättsaltat vatten. Låt koka tills vattnet försvinner helt. Lägg pumpakärnorna på en plåt med bakplåtspapper, häll på olja. Rosta i ugnen i 150°C tills gyllen, ca 10–15 minuter.
Recipe Category: sallad

Raita
1 burk Planti Greek Style Gurt 1⁄3 dels gurka 1–2 vitlöksklyftor 15 blad mynta 10–15 blad koriander salt Skala och hacka vitlöken. Hacka myntan och koriandern. Riv gurkan på ett rivjärn. Blanda allt och smaka av med salt.

Ingefära fruktskål
Ingredienser 8 apelsiner * 3 msk lönnsirap, eller mer efter smak 2 1⁄2 cm stycke ingefära, eller mindre efter smak 1 grönt äpple 1 rött äpple Instruktioner Skär topp och botten från apelsinerna. Skär bort skal och vita delen. Arbeta över en skål för att samla juicen och skär ut varje klyfta från apelsinerna….

Enkel Tofusallad
Ingredienser 350 g silken tofu 1 dl Oatly iMat Fraiche (eller annan creme fraiche – ersättning) 1⁄2 tsk salt, knappt 125 g blandade salladsblad 250 g körsbärstomater Gräslök Instruktioner Mosa tofun med en gaffel. Blanda i iMat Fraiche och saltet. Lägg salladsblad på en salladstallrik. Lägg tofun som en kulle i mitten. Arrangera tomaterna…

Kornsallad
Ingredienser 2 dl korn, helt 7 dl vatten 1 tsk grönsaksbuljongpulver 1 burk valfria bönor (410 gr) 100 g soltorkade tomater 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 2 1⁄2 msk olja från de soltorkade tomaterna 1 msk färskpressad citronsaft 1 tsk örtsalt Färsk basilika Instuktioner Följ förpackningens anvisning för att koka upp kornet tillsammans med grönsaksbuljongspulvret….

Mexikansk Sallad med Koriander- och Limedressing
Ingredienser 1 röd paprika 1 salladslök 1 liten burk majs 1 burk svarta bönor Dressing Ingredienser 1 ½ dl olivolja juice från en lime 1 vitlöksklyftan, krossad 2 stora nävar färska korianderblad ½ tsk spiskummin ½ tsk salt Instruktioner Häll av och skölj bönorna och majsen. Hacka paprikan och salladslöken. Lägg allt i…

Grekisk Sallad
Ingredienser Marinadsås ½ dl olivolja 1 – 2 msk citronjuice, efter smak 1 tsk salt 1 tsk basilika, torkad ½ tsk oregano, torkad 500 g tofu, tärnad Sallad 250 g körsbärstomat 1 gurka ½ silverlök 1 dl grekiska oliver 1 salladshuvud 10 – 12 basilika blad, strimlade Instruktioner Vispa ihop marinadsås och…

Mumsig rotfruktssallad
Ingredienser 3 morötter 3 palsternackor 3 rödbetor 1 msk olivolja 1⁄2 tsk salt 3 stjälkar grönkål 2 tsk olivolja 1⁄4 tsk salt Instruktioner Skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Häll över 1 msk olivolja och 1⁄2 tsk salt och blanda. Det är en bra idé att hålla rödbetorna för sig själva för att…

Grönkålssallad med söt apelsin och syrlig lime
Ingredienser 1 bunt färsk grönkål 1 – 2 msk olivolja 1⁄2 tsk salt finrivet skal av en apelsin finrivet skal av en limefrukt saften av en apelsin saften av en limefrukt 1⁄2 – 1 dl torkade tranbär 1⁄2 – 1 dl valnötter 1 burk mandariner Instruktioner Ta bort stjälkarna från grönkålsbladen och strimla i…

Potatissallad
Jag har ätit så många olika potatissallader och de allra flesta har smakat bra. Men här är något som liknar det som jag växte upp med att äta – fortfarande min favorit. Bara att njuta! Ingredienser 700 g potatis, kokade och skalade 3 dl dressing ½ rödlök, finhackad 2 inlagda gurkor, finhackade 2 selleristjälkar,…

Pico de Gallo
Pico de gallo är en färsk salsa som livar upp många mexikanska rätter, men det behöver inte hållas till just detta. Det är en bra sallad att ha med många rätter. Den kan ätas direkt eller får sitta och marinera en stund också. Det är bra, hursomhelst! Ingredienser 3 medelstora tomater, hackade till små bitar 1…

Broccolisallad
Broccoli är en näringsbomb, full av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier. Den tillhör kålfamiljen av grönsaker, som är kända för sina hälsosamma egenskaper. Så vi bör äta broccoli ofta. Cacyne har skapat denna enkla broccolisallad med en uppfriskande twist! Broccolisallad Ingredienser 1 stort broccolihuvud (eller 2 små) 1 äpple, rött 1 handfull rostade mandlar…