2–3 morötter
1 msk olja
1–2 tsk liquid smoke
1–2 tsk Carinas hemliga blandning
finhackad dill
salt
Värm upp ugnen till 200 °C. Lägg en bit bakplåtspapper i en ugnssäker form. Häll i salt i formen. Tvätta morötterna men låt skalet vara kvar. Lägg morötterna på saltet i formen. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen och låt morötterna gräddas tills de är mjuka, i cirka 30–90 minuter, beroende på hur tjocka de är.
Ta ut morötterna, ta bort överflödigt salt och låt dem sedan kallna på ett fat.
Blanda rapsoljan med liquid smoke och Carinas hemliga blandning i en tillräckligt stor skål eller en plastpåse för att få plats med morötterna. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor på längden. Lägg skivorna i skålen eller plastpåsen, och blanda ordentligt. Tillsätt eventuellt dill. Täck skålen eller knyt ihop påsen, och ställ den kallt i minst 2–3 timmar innan servering, helst över natten. Garnera med mer dill.
Carinas hemliga blandning
1 msk sojasås
1 msk sirap
2 msk pressad citron
Blanda allt.