Ingredienser 2½ dl fullkornsvetemjöl 2½ dl vetemjöl 1 msk bakpulver ½ tsk salt ½ dl olja 1 dl råsocker 3 dl mosade mycket mogna bananer 3 msk sojamjölk 1 dl hackade nötter 1 dl torkade tranbär Instruktioner Smörj en brödform väl. Placera alla torra ingredienser i en skål och blanda ihop. Blanda vätskorna separat….
Recipe Category: efterrätt
Chiapudding med jordgubbar
Ingredienser 250 ml mandel eller kokosmjölk 150 g färska eller frysta jordgubbar 6-8 msk chiafrön 1 tsk socker 1/2 tsk vaniljsocker Instruktioner Tvätta jordgubbarna, om de är färska. Blanda alla ingredienser (utom chiafrön) i en mixer och mixa tills det är en slät smet. Rör i chiafrön i mjölkblandningen. Häll blandningen i små serveringsskålar….
Cashew- och päronkräm
Ingredienser 2 dl cashewnötter 5 mogna päron, Conference, skalade 1 tsk vaniljsocker 1-2 msk socker 1 nypa salt Instruktioner Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl i en hushållsmixer. Lägg till övriga ingredienser och mixa tills det är mycket mjukt och krämigt. Kanske behöver du stanna och skrapa ned från kanterna på mixern någon gång….
Aprikosbollar
Apelsinskal och tranbär gör dessa små bollar extra speciell! Med sin söta smak och seg konsistens, blir dessa bollar en god avslutning på vilket som helst måltid! Ingredienser 150-160 g torkade aprikoser 85 g kokosflingor 100 g mandelmassa rivet skal av en apelsin ½ tsk vaniljsocker en nypa salt 1-2 msk färsk apelsinjuice 50…
Sötpotatispaj
Detta är en riktigt läckra variant på den traditionella amerikanska pumpapajen . Ingredienser 6 ½ dl mosad kokt sötpotatis (ca. 4 medelstora sötpotatisar) 4 ½ msk potatismjöl 2 1/3 dl socker ¾ tsk salt 1 ½ tsk kanel ¼ tsk ingefära, valfritt ¼ tsk muskot, valfritt 1/8 tsk kryddnejlika, valfritt 1 ¾ dl cashewnötter…
Plommonkaka
Sött och syrligt– det är smaken av denna höstliga plommonkaka. Ingredienser 4 ¼ dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl 1¾ dl råsocker ½ tsk salt 2 tsk bakpulver 2 ½ dl sojamjölk ¾ dl rapsolja 1 msk vaniljsocker 16 plommonhalvor (8 plommon) Instruktioner Smörj och bröa en ugnsfast springform med avtagbar botten. Blanda…
Koldskål
Koldskål är en traditionell danska sommarrätt. Det är ett krämigt, uppfriskande mellanmål, eller till och med måltid, när vädret är varmt. Vanligtvis är den gjord på kärnmjölk, ägg och socker, toppad med cookies med kardemummasmak. Här är en växtbaserad variant. Ingredienser 1 l sötad sojamjölk 5 msk socker eller annat sötningsmedel, efter smak 250…
Fruktstrutar
Söta, saftiga bär blir en underbar dessert! Här är ett sätt att göra dem ännu festligare. Ingredienser 4 glasstrutar 1 paket GoGreen Visp eller Alpro Soya Vispbar eller annan vispad grädde ½ tsk vaniljsocker, valfritt bär eller frukt efter säsong Instruktioner Vispa sojagrädden och tillsätt vaniljsocker om så önskas. Skölj och bered frukten….
Fullkornssemlor
Min första introduktion till semlor var för inte så många år sen och de var lagade av en duktig konditor. Det var kärlek vid första tuggan. Mandel, kardemumma, och lätt vispgrädde passar ihop enligt min mening. Cacyne har utvecklat en variant med pistaschnötter och fullkornsmjöl. Njut! Ingredienser Deg 3 dl ljus fullkornsvetemjöl 3 dl…
Morotskaka
Det är någonting med smakkombinationerna i morotskakan, som jag alltid har gillat – den är kryddig och söt, men också en aning syrlig. Det är gott! Här är en morotskaka som Cacyne Cortez har skapat som är mer hälsosam än den vanliga, men smaken finns kvar! Ingredienser Blöta 3 morötter, medelstora, fint rivna 2 msk malda linfrön…
Ris à la Malta
Vad skulle jul vara utan ris à la Malta? Här är en växtbaserad variant. Vi använder de samma basingredienserna, bara byter ut mjölk och vispgrädde med sojamjölk och soja- eller havre vispgrädde. Ingredienser 2 ½ dl grötris 5 dl vatten ¾ tsk salt 9 – 10 dl sojamjölk 2 pkt soja eller havre vispgrädde, t…
Citrusfruktsallad
Jag är född i Florida i USA. Där finns mycket citrusfrukter och jag lärde mig som ett litet barn att gilla apelsiner. Min mamma berättarde att jag åt dem färska från trädet med skal på. Även idag, är apelsin en av mina favoritfrukter. Så här är en citrussallad som är frisk, god och passar till julmat….