Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Plommonkaka

Sött och syrligt– det är smaken av denna höstliga plommonkaka.

 

Ingredienser

4 ¼ dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl

1¾ dl råsocker

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

 

2 ½ dl sojamjölk

¾ dl rapsolja

1 msk vaniljsocker

 

16 plommonhalvor (8 plommon)

 

Instruktioner

Smörj och bröa en ugnsfast springform med avtagbar botten.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda de våta ingredienserna i en annan bunke. Se till att bakpulvret är ordentligt uppblandat i mjölet. Häll i de torra ingredienserna i de våta och rör försiktigt tills allt precis blandat sig. Rör inte mer än absolut nödvändigt. Häll smeten i formen och lägg ut plommonhalvorna i smeten. Grädda ca 35 – 55 minuter vid 175°C. Kolla om den är färdig genom att sticka ner en kniv och se om den är torr när den tas ut.

 

Glasyr

 

½ pkt. Oatly mjukost eller något annat cream cheese-liknande pålägg

½ dl. florsocker

nypa salt

1 – 1 ½ msk. citronsaft, färskpressad

 

Använd en elvisp att mixa pålägget lätt och fluffigt. Tillsätt sockret och mixa tills väl blandat. Tillsätt citronsaft en matsked i taget tills konsistensen är rätt för glasyren. Garnera när plommonkakan svalnat.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV