Nötstek är en av min mans favoriträtter. Den är ett vanligt vegetariskt alternativ på julbordet, men du behöver inte vänta till julen för att äta den. Detta recept kommer från Georg och jag gillar det verkligen. Njut!
Ingredienser
200g hasselnötter
2 dl skorpmjöl
1 gul lök
2 dl buljong (½ tärning + vatten)
2 dl sojamjölk
½ dl potatismjöl
1 tsk ingefära
½ dl olja (t.ex. raps)
1 tsk salt
ev. katrinplommon om man vill
Instruktioner
Mal nötterna och riv löken fint, gärna i matberedare. Blanda alla ingredienser. Lägg i bakplåtspapper i två formar, t.ex. brödformar. Lägg hälften av smeten i formarna, lägg i plommonen om du vill och häll sedan i resten av smeten. Grädda i vattenbad i 200-250 grader tills du med stickprov känner att den inte är för kladdig längre och den fått en brun fin yta. Detta brukar ta drygt en timme.