Ingredienser
Omelett
1 sats svampfyllning
1 dl cashewnötter
½ dl sojayoghurt
1 ½ dl mjuk tofu
1/3 vitlöksklyfta
1 msk lökpulver
¾ tsk salt
ev. ½ krm gurkmeja
2 ½ tsk psyllium/husk el. 2 ½ msk potatismjöl
ev. olivolja för stekning
Svampfyllning till omelett
Blir fyllning till 2 omeletter
2 ½ dl hackad svamp
2 ½ dl hackad purjolök
ev. vitlök
1-2 krm örtsalt
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till svampfyllningen. Fräs ev. i lite olja eller vatten.
Kör cashewnötterna i mixern tills de är finmalda. Tillsätt resten av ingredienserna, utom psylliumet, och mixa. Stäng av mixern då och då och rör om den tjocka smeten med en slickepott. Tillsätt lite mer vätska om det behövs. Mixa mycket väl. Rör ner psylliumet eller mixa in det, så gott det går. Bred ut hälften av smeten i en oljad stekpanna, gärna av teflon. Stek omelettens undersida på medelhög värme. Lägg hälften av svampfyllningen på ena halvan av omelettens översida och vik över den andra halvan. Stek bägge sidorna ytterligare tills omeletten fått god färg. Gör på samma sätt med resten av smeten och fyllningen.
Taget från Varsågod av Ann-Christine Engblom