Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Tofuomelett

Ingredienser

Omelett

1 sats svampfyllning

1 dl cashewnötter

½ dl sojayoghurt

1 ½ dl mjuk tofu

1/3 vitlöksklyfta

1 msk lökpulver

¾ tsk salt

ev. ½ krm gurkmeja

2 ½ tsk psyllium/husk el. 2 ½ msk potatismjöl

ev. olivolja för stekning

 

Svampfyllning till omelett

Blir fyllning till 2 omeletter

2 ½ dl hackad svamp

2 ½ dl hackad purjolök

ev. vitlök

1-2 krm örtsalt

 

Instruktioner

Blanda alla ingredienser till svampfyllningen. Fräs ev. i lite olja eller vatten.

Kör cashewnötterna i mixern tills de är finmalda. Tillsätt resten av ingredienserna, utom psylliumet, och mixa. Stäng av mixern då och då och rör om den tjocka smeten med en slickepott. Tillsätt lite mer vätska om det behövs. Mixa mycket väl. Rör ner psylliumet eller mixa in det, så gott det går. Bred ut hälften av smeten i en oljad stekpanna, gärna av teflon. Stek omelettens undersida på medelhög värme. Lägg hälften av svampfyllningen på ena halvan av omelettens översida och vik över den andra halvan. Stek bägge sidorna ytterligare tills omeletten fått god färg. Gör på samma sätt med resten av smeten och fyllningen.

 

Taget från Varsågod av Ann-Christine Engblom

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV