Pajdeg 100 g vetemjöl 90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl ½ tsk salt 75 ml mild olivolja 35 ml sojadryck + ytterligare ½–1 msk om det behövs Fyllning 2–3 lökar 500 g spenat 1–2 msk olja 2 dl Oatly iMat Fraiche 2 ½ dl havregrädde 2 tsk psyllium husk 1 buljongtärning ½ tsk salt eller…
Recipe Category: paj
Blåbärspaj med rosmarin
250 g frysta blåbär 1 msk maizena 100 g rumstempererat mjölkfritt margarin 2 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl socker 2–3 msk sirap 1 nypa salt 5 tsk hackad färsk rosmarin Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbär, maizena och ½ deciliter av sockret, och lägg det i en pajform. Blanda vetemjöl, havregryn, resten…
Tomatpaj
Detta är en god sommarpaj. Jag gillar smaken av tomat och basilika i kombination med en god fyllning och en härlig skorpa! Detta recept kräver lite planering, men är egentligen inte svårt att göra och jag har inte hittat någon som inte gillar det. Tack, Anki, för denna smaskiga paj! Nötfyllning Ingredienser 1 dl cashewnötter 2…
Limepaj
Pajskal Ingredienser 100 g vetemjöl 90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl ½ tsk salt 75 ml mild olivolja 35 ml sojadryck + ½ eller 1 msk mer om det behövs Instruktioner Sikta mjölet två gånger. Vispa sedan i saltet. Häll i oljan, sedan sojadryck och rör ihop allt. Om degen verkar för torr, tillsätt sojadryck….
Lökpaj
Ingredienser Pajdeg 3 dl kornmjöl ¾ dl olivolja ¾ dl vatten, iskallt ½ tsk salt Instruktioner Placera olivoljan i frysen någon timme så den blir ordentligt kall. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt olivolja och kallt vatten och blanda allt. Rör inte mer än nödvändigt för att det ska blandas. Pressa ut degen i…
Sötpotatispaj
Detta är en riktigt läckra variant på den traditionella amerikanska pumpapajen . Ingredienser 6 ½ dl mosad kokt sötpotatis (ca. 4 medelstora sötpotatisar) 4 ½ msk potatismjöl 2 1/3 dl socker ¾ tsk salt 1 ½ tsk kanel ¼ tsk ingefära, valfritt ¼ tsk muskot, valfritt 1/8 tsk kryddnejlika, valfritt 1 ¾ dl cashewnötter…
Äppelpaj
Pajfyllning Ingredienser 8-10 medelstora, söta äpplen (räcker till 6 koppar äppelklyftor) ½ dl sötningsmedel om det behövs ¼ tsk kanel 1 ½ msk majsstärkelse 1 msk citronsaft 2 pajskal Instruktioner Skala och skiva äpplena. Sätt äppelklyftor i en skål med ev. socker, kanel, majsstärkelse och citronsaft och rör om tills äpplena är väl täckta. Fyll…
Pumpapaj
Under min uppväxt gjorde min mamma särskilda pajer till Thanksgiving och jul, äppelpajer och pumpapajer. Ärligt talat kommer jag inte ihåg att vi åt dem vid andra tider på året, även om vi kanske gjorde det. Denna läckra pumpapaj är något anpassat från min mors originalrecept. Njut av den rika krämigheten från söt pumpa blandat med julkryddor!…
Spenat- och champinjonpaj
Spenat och svamp är en bra kombination och vad kan vara bättre än att få äta dem genom denna läckra paj. Varför inte göra detta recept i förväg och sedan njuta av det på en lugn sommardag? Pajdeg Ingredienser 100 g vetemjöl 90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl ½ tsk salt 75 ml mild olivolja…