Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Äppelpaj

Pajfyllning

Ingredienser

8-10 medelstora, söta äpplen (räcker till 6 koppar äppelklyftor)

½ dl sötningsmedel om det behövs

¼ tsk kanel

1 ½ msk majsstärkelse

1 msk citronsaft

2 pajskal

 

Instruktioner

Skala och skiva äpplena. Sätt äppelklyftor i en skål med ev. socker, kanel, majsstärkelse och citronsaft och rör om tills äpplena är väl täckta. Fyll ett av pajskalen med äppelblandningen. Det bör vara som ett litet berg i mitten eftersom äpplena kommer att sjunka ihop. Kavla ut den andra pajdegen och ordna konstfullt ovanpå äpplena. Grädda i 220 °C i 10 minuter och sänk sedan värmen till 180 °C. Fortsätt baka i 30 till 45 minuter tills äpplena är mjuka när de petas med en gaffel, och pajskalet gyllenbrunt.

 

Pajskalet

Ingredienser

3 dl vetemjöl

3 dl fullkornsmjöl eller Grahamsmjöl

1 tsk salt

1,5 dl kokande vatten

1,5 dl lätt olivolja

 

Instruktioner

Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten och olja på en gång. Rör om med en gaffel. Dela degen i två bollar. Rulla varje boll ut mellan två ark bakplåtspapper. Följ paj instruktioner för fyllning och bakning. För ett recept som kräver en förbakad pajskal gör följande. Placera i en pajform, fixa kanterna och stick degen med en gaffel. Baka vid 220 °C under ca 15 minuter. Håll koll på degen så den inte bränns.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV