Hämtat från: Varsågod, Ann-Christine Engblom
Nötfyllning
Ingredienser
1 dl cashewnötter
2 ½ dl sojayoghurt eller sojamjölk
1 msk olja
1 tsk tahini sesampasta, valfritt
½ tsk salt
½ tsk fruktsocker, valfritt
1-1 ½ msk jästflingor, valfritt
½ tsk lökpulver
1 tsk psylliumskal
Instruktioner
Blanda cashewnötter i en mixer tills finmalda. Tillsätt resterannde ingredienser, utom psyllium, och blanda väl. Tillsätt psyllium och mixa igen.
Grönsaksfyllning
Ingredienser
2 lökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja
1-2 tsk pizzakrydda
1 dl finhackad fryst basilika
1 burk krossade tomater
10-20 svarta oliver, valfritt
½ – 1 tsk örtsalt
½ tsk fruktsocker
1-2 kryddmått paprikapulver, valfritt
Körsbärtomater, skrivade
Instruktioner
Värm ugnen till 200 ° C. Fräs lök och vitlök i oljan och blanda med pizzakryddor och basilika. Häll i ett ogräddat pajskal. Tillsätt krossade tomater och olivertill lökblandning och strö över örtsalt, fruktsocker och paprikapulver.
Häll nötfyllningen över tomaterna och rör försiktigt med en gaffel så att den rinner ner mellan tomatbitarna. Dekorera med oliver och tomatskivor. Grädda vid 200 ° C i den nedre delen av ugnen i 30-45 minuter.