Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Tomatpaj

Hämtat från: Varsågod, Ann-Christine Engblom

 

Nötfyllning

Ingredienser

1 dl cashewnötter

2 ½ dl sojayoghurt eller sojamjölk

1 msk olja

1 tsk tahini sesampasta, valfritt

½ tsk salt

½ tsk honung, valfritt

1-1 ½ msk jästflingor, valfritt

½ tsk lökpulver

1 tsk psylliumskal

 

Instruktioner

Blanda cashewnötter i en mixer tills finmalda. Tillsätt  resterannde ingredienser, utom psyllium, och blanda väl. Tillsätt psyllium och mixa igen.

 

 

Grönsaksfyllning

Ingredienser

2 lökar, finhackade

1 vitlöksklyfta, finhackad

½ msk olja

1-2 tsk pizzakrydda

1 dl finhackad fryst basilika

1 burk krossade tomater

10-20 svarta oliver, valfritt

½ – 1 tsk örtsalt

½ tsk fruktsocker

1-2 kryddmått paprikapulver, valfritt

 

Körsbärtomater, skrivade

 

Instruktioner

Värm ugnen till 200 ° C. Fräs lök och vitlök i oljan och blanda med pizzakryddor och basilika. Häll i ett ogräddat pajskal. Tillsätt krossade tomater och olivertill lökblandning och strö över örtsalt, fruktsocker och paprikapulver.

Häll nötfyllningen över tomaterna och rör försiktigt med en gaffel så att den rinner ner mellan tomatbitarna. Dekorera med oliver och tomatskivor. Grädda vid 200 ° C i den nedre delen av ugnen i 30-45 minuter.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2022 LifeStyleTV