Spenat och svamp är en bra kombination och vad kan vara bättre än att få äta dem genom denna läckra paj. Varför inte göra detta recept i förväg och sedan njuta av det på en lugn sommardag?
Pajdeg Ingredienser
100 g vetemjöl
90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl
½ tsk salt
75 ml mild olivolja
35 ml sojadryck
+ ½ eller 1 msk mer om det behövs
Instruktioner
Sikta mjölet två gånger. Vispa sedan i saltet. Häll i oljan, sedan sojadryck och rör ihop allt. Om degen verkar för torr, tillsätt sojadryck. När degen börjar formas, bearbeta den genom att försiktigt knåda den på ett ark bakplåtspapper. Forma en boll. Kavla den ut mellan två ark bakplåtspapper. Placera degen i en pajform, räffla kanterna och stick i degen med en gaffel.
Pajingredienser
2 msk olivolja
1 stor lök
1 paket svamp, fryst (450 g)
1 paket spenat, fryst (600 g)
1 ¼ dl majsstärkelse
5 dl sojamjölk
½ paket Tofutti crème fraîsche
2 tsk salt
1 tsk vegetabilisk krydda
körsbärstomater, för dekoration
Instruktioner
Fräs löken i olivolja tills den är mjuk. Tillsätt svampen och fräs tills de tinat. Lös majsstärkelse i sojamjölken. Tillsätt sojamjölkblandningen med de återstående ingredienserna till den sauterade löken och svampen. Koka upp och häll i den förberedda pajdegen. Grädda i 200 °C i 30 till 45 minuter eller tills pajen har stelnat och fått lite färg.