Spenat och svamp är en bra kombination och vad kan vara bättre än att få äta dem genom denna läckra paj. Varför inte göra detta recept i förväg och sedan njuta av det på en lugn sommardag?
Pajdeg Ingredienser
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
¾ dl olivolja
¾ dl vatten
Instruktioner
Blanda mjöl och salt tillsammans. Blanda vatten och olja tillsammans och lägg till i mjölblandningen. Rör om för att bilda en boll. Blanda inte mer än nödvändigt. Tryck ut i en pajform eller rulla ut mellan två ark bakplåtspapper.
Pajingredienser
2 msk olivolja
1 stor lök
1 paket svamp, fryst (450 g)
1 paket spenat, fryst (600 g)
1 ¼ dl majsstärkelse
5 dl sojamjölk
½ paket Tofutti crème fraîsche
2 tsk salt
1 tsk vegetabilisk krydda
körsbärstomater, för dekoration
Instruktioner
Fräs löken i olivolja tills den är mjuk. Tillsätt svampen och fräs tills de tinat. Lös majsstärkelse i sojamjölken. Tillsätt sojamjölkblandningen med de återstående ingredienserna till den sauterade löken och svampen. Koka upp och häll i den förberedda pajdegen. Grädda i 200 °C i 30 till 45 minuter eller tills pajen har stelnat och fått lite färg.