Under min uppväxt gjorde min mamma särskilda pajer till Thanksgiving och jul, äppelpajer och pumpapajer. Ärligt talat kommer jag inte ihåg att vi åt dem vid andra tider på året, även om vi kanske gjorde det. Denna läckra pumpapaj är något anpassat från min mors originalrecept. Njut av den rika krämigheten från söt pumpa blandat med julkryddor!
Ingredienser
6 ½ dl mosad, kokt pumpa
4 ½ msk potatismjöl
2 1/3 dl socker
¾ tsk salt
1 ½ tsk kanel
¼ tsk ingefära, opt.
¼ tsk muskot, opt.
1/8 tsk kryddnejlika, opt.
1 ¾ dl cashewnötter
3 ½ dl vatten
Instruktioner
Mixa cashewnötter och vatten i mixer tills det är slätt och krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda tills blandningen är slät. Beroende på storleken på din mixer, kan du behöva dela ingredienserna för att kunna blanda allt. Häll i ett ogräddat pajskal. Baka vid 220 °C under 15 minuter. Sänk ugnen till 175 °C och grädda i 40-45 minuter mer. Njut kallt med soja vispad toppning.
Tips
Denna paj är fantastisk gjort med sötpotatis eller butternut squash istället för pumpa. Också, för variation prova krydda det med ¼ tesked koriander & ¼ tesked kardemumma, i stället för de vanliga kryddorna.