Ingredienser 1 stor gul lök, hackad 1 msk olivolja 1 liter potatis, skalade och tärnade 1 liten morot, skuren i tunna strimlor 1 l vatten 1 msk vegetarisk buljong 1 1/2 tsk salt 3 msk majsstärkelse 100 g färska spenatblad 1-2 dl Oatly iMat (eller liknande mjölkfritt alternativ) Instruktioner Fräs löken med olivolja i en…
Recipe Category: spenat
Grönsaksrätt
Intresserad i något gott, näringsrik och snabbt? Denna recept är fullproppade med grönsaker som har med sig sin näring och receptet tar inte mer än en kvart eller tjugo minuter att laga! Ingredienser 1 gullök 1 röd paprika 250 g. champinjoner 270 g. tofu, frusen och tinade 250 g. körsbärstomat 150 g….
Lasagne med tofu och spenat
Jag har inte träffat många människor som ogillar en god lasagne – krämiga såser, mjuk pasta och sen kan man lägga till alla möjliga grönsaker. Här är en vegetarisk lasagne utan ost. Istället har den cashewnötter som förvandlas till en krämig, vit sås och tofu som ger konsistens. Och smaken blir jätte god! Ingredienser 270 g…
Stuvad spenat
Ingredienser 7,5 dl fryst spenat 1 msk olivolja ½ -1 tsk salt ½ tsk vitlökspulver ½ -1 dl soja- eller havregrädde, efter behov Instruktioner Placera fryst spenat i en kastrull med lock på medelvärme. Tillsätt inte vatten. Tillsätt olivolja, salt och vitlökspulver. Låt spenaten smälta och värmas upp. Tillsätt soja eller havregrädde för att…
Fyllda champinjoner
Jag gillar svamp! Detta recept för fyllda champinjoner gör en elegant presentation på en fest eller ett speciellt tillfälle. En av de bästa sakerna är att det är lätt att göra! Ingredienser 2 msk olivolja 1 stor lök, tärnad 600 gr. färska champinjoner, stjälkar borttagna och finhackade, hattarna kvar intakta 600 gr. fryst hackad…
Medelhavssallad
Jag gillar potatissallad och jag gillar medelhavsmat, också! Denna smakrika sommarsallad kombinerar båda dessa smaker. Tomaterna lägger till färg och smak och tofu förser rätten med protein utan mycket fett. Tack Georg för att du delade detta med oss! Ingredienser 10 medelstora potatisar (gärna färskpotatis) alt. fullkornspasta 1 gurka 1 ask körsbärstomater 1 påse…
Spenat- och champinjonpaj
Spenat och svamp är en bra kombination och vad kan vara bättre än att få äta dem genom denna läckra paj. Varför inte göra detta recept i förväg och sedan njuta av det på en lugn sommardag? Pajdeg Ingredienser 100 g vetemjöl 90 g fullkornsvetemjöl eller finmalt grahamsmjöl ½ tsk salt 75 ml mild olivolja…
Spenatplättar
Nu när det är vår och allt börjar grönskas är det dags att äta grönt. Varför inte äta grön spenat, fylld med järn och antioxidanter? Det här receptet beskriver ett spännande sätt att äta spenat på. Det är en blandning mellan en efterrätt och en huvudrätt. Tack Georg för att du delat med dig av detta…
Järnrik sallad
Detta är en sallad som kommer att fresta dig och mata din kropp! Tack, Vivianne, för att du delar med dig av denna fräscha sallad som smakar bra! Ingredienser 1 bukett broccoli (ångkokas) 1 liten purjolök 1 liten påse färsk spenat ½ paket sockerärter soltorkade tomater olja citron salt Instruktioner Blanda oljan, citronen och salten…
Spenat och svamp pålägg
Detta recept ger dig ett välsmakande sätt att äta dina grönsaker! Jag älskar kombinationen av spenat och svamp. Antonella är hjärnan bakom denna version av spenat och svamp pålägg. Ingredienser 2 ½ dl tärnad lök (1 stor lök) 1 msk olivolja 2 ½ dl fryst hackad spenat 2 ½ dl hackade konserverade svampar 3…