Nu när det är vår och allt börjar grönskas är det dags att äta grönt. Varför inte äta grön spenat, fylld med järn och antioxidanter? Det här receptet beskriver ett spännande sätt att äta spenat på. Det är en blandning mellan en efterrätt och en huvudrätt. Tack Georg för att du delat med dig av detta recept.
Ingredienser
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
¾ dl sojamjöl
1 krm malen kryddpeppar
1 msk vaniljsocker
1 msk malen kanel
1 tsk salt
5 dl sojamjölk
200 g hackad fryst spenat
Olja till stekning
Instruktioner
Häll mjölet och övriga torra ingredienser i en bunke och blanda med en visp. Vispa ner ”mjölken” och rör om tills det blir en jämn smet. Blanda till sist ner den tinade spenaten. Stek som mindre plättar tills de fått färg på varje sida. Servera t.ex. med lingonsylt.