Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Fyllda champinjoner

Jag gillar svamp! Detta recept för fyllda champinjoner gör en elegant presentation på en fest eller ett speciellt tillfälle. En av de bästa sakerna är att det är lätt att göra!

 

Ingredienser

2 msk olivolja

1 stor lök, tärnad

600 gr. färska champinjoner, stjälkar borttagna och finhackade, hattarna kvar intakta

600 gr. fryst hackad spenat, tinade men odränerade

8–10 soltorkade tomater

1 ¼ dl maizena (majsstärkelse)

5 dl sojamjölk, osötad

½ paket Oatly crème fraîche

2 tsk salt

1 tsk vegetabilisk krydda

 

Instruktioner

Värm ugnen till 175 °C. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Hetta upp olivoljan. Sautera löken tills den blir genomskinlig. Lägg i champinjonstjälkar; fortsätt tillagningen tills de mjuknat (ca 4 minuter). Lägg i spenat och tomater. Blanda majsstärkelse och sojamjölk tills väl blandat. Lägg till spenatblandningen. Tillsätt salt och vegetabilisk krydda. Koka upp tills fyllningen har tjocknat. Häll i Oatly crème fraîche och koka tills den har smultit. Låt den svalna. Lägg ut champinjonshattarna med stammen uppåt, på bakplåten. Fördela fyllningen jämnt mellan champinjonerna. Det kan finnas fyllning över. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och saftiga.

 

Tips

Stänk lite olja på champinjonerna innan du sätter dem i ugnen.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2025 LifeStyleTV