Jag gillar potatissallad och jag gillar medelhavsmat, också! Denna smakrika sommarsallad kombinerar båda dessa smaker. Tomaterna lägger till färg och smak och tofu förser rätten med protein utan mycket fett. Tack Georg för att du delade detta med oss!
Ingredienser
10 medelstora potatisar (gärna färskpotatis) alt. fullkornspasta
1 gurka
1 ask körsbärstomater
1 påse ruccolasallad eller färsk bladspenat
1 liten burk oliver
1 burk soltorkade tomater (gärna inlagda i olja)
1 paket marinerad tofu
olivolja
örtsalt
Instruktioner
Koka potatisarna (eller pastan) och låt svalna. Det är bra om det inte blir för mjukt. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Häll över olivolja och krydda med örtsalt. Använd med fördel oljan som de soltorkade tomaterna legat i för att få god smak.