Ingredienser 2 lökar 2 msk olivolja 500 – 800 g rödbetor 600 g potatis 2 morötter 2 palsternackor 2 stora äpplen, valfritt 5 dl krossade tomater 2 liter vatten 3 lagerblad Salt efter smak Instruktioner Skala och skär löken i fjärdedelar. Fräs med lite olivolja. Skala rödbetor, potatis, morötter och palsternackor. Dela och kärna…
Recipe Category: äpple
Nötiga äppelbitar
Ingredienser Ett äpple Jordnötssmör Granola Instruktioner Kärna ur och skär äpplet i 8 kilformade bitar. Bred jordnötssmör på äppelbitarna och rulla dem sedan i granola. Man kan använda hemmagjord granola, eller granola från matbutiken. Doppa dem i Frostig dipp och avnjut!
Virgin Martini
Ingredienser 1 ½ dl Schweppes tonic ½ dl färsk äppeljuice 1 msk citronsaft 1 msk fläderblomssaft Citronskivor eller gröna oliver Instruktioner Häll ingredienserna i en tillbringare med is och rör om tills allt är väl blandat och kylt. Servera i Martiniglas, men utan isen! Dekorera med en citronskiva eller en oliv på tandpetare.
Mockito
Ingredienser 10 färska myntablad Saften av 2 limefrukter 2 tsk råsocker 1 dl sodavatten 1 dl äppeljuice 1 msk fläderblomssaft Krossad is 2 limeklyftor Myntablad Instruktioner Fyll två medelhöga breda glas till hälften med krossad is. Krossa myntablad, socker och limejuice i en mortel. Häll mortelns innehåll i glasen, tillsätt limeklyftor och hela myntablad….
Äppel- och päronpaj
Ingredienser 75 g vetemjöl 75 g fullkornsvetemjöl 4 tsk bakpulver ¼ tsk salt 50 g socker 250 ml kokosgrädde ½ dl olja 3 äpplen 3 konferenspäron Skalet av 1 citron 1 msk färsk citronsaft ½ tsk kanel, valfritt Instruktioner Kärna ur och skär äpplen och päron, men skala dem inte. Blanda med citronskal,…
Ingefära fruktskål
Ingredienser 8 apelsiner * 3 msk lönnsirap, eller mer efter smak 2 1⁄2 cm stycke ingefära, eller mindre efter smak 1 grönt äpple 1 rött äpple Instruktioner Skär topp och botten från apelsinerna. Skär bort skal och vita delen. Arbeta över en skål för att samla juicen och skär ut varje klyfta från apelsinerna….
Rödbetssallad
Ingredienser 500 g rödbetor ½ liten lök 1 äpple 2 – 3 dl surkål ½ tsk ingefärapulver 100 g Fetaost alternativ, Violife Instruktioner Skala rödbetor och lök. Kärna ur äpplet. Finriv rödbetor, lök och äpple. Blanda väl med surkål och ingefära. Skär osten i små kuber. Lägg i salladen och blanda väl.
Julfruktsallad
Ingredienser 1 kanelstång 2 cm ingefära, skivad 3 msk agavesirap 2 apelsiner 2 mandariner 1 blodgrapefrukt 1 äpple 1⁄2 dl granatäpplekärnor 1⁄2 dl vindruvor 1⁄2 dl physalis 1⁄2 dl gula russin Instruktioner Pressa en apelsin. Häll saften i en liten gryta tillsammans med ingefära, kanelstång och agavesirap. Sjud i ca 7 – 8 minuter…
Äppelburritos
Ingredienser 8 medelstora äpplen ½ dl råsocker ½ tsk kanel 2 msk maizena 8 fullkornstortillas olivolja, till pensling kanel, att strö över socker, att strö över Instruktioner Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tillsätt råsocker, kanel och maizena, blanda väl. Lägg flera matskedar av äppelblandningen mitt på en tortilla och rulla den runt äpplena….