Ingredienser 2 lökar 2 msk olivolja 500 – 800 g rödbetor 600 g potatis 2 morötter 2 palsternackor 2 stora äpplen, valfritt 5 dl krossade tomater 2 liter vatten 3 lagerblad Salt efter smak Instruktioner Skala och skär löken i fjärdedelar. Fräs med lite olivolja. Skala rödbetor, potatis, morötter och palsternackor. Dela och kärna…
Recipe Category: palsternacka
Mumsig rotfruktssallad
Ingredienser 3 morötter 3 palsternackor 3 rödbetor 1 msk olivolja 1⁄2 tsk salt 3 stjälkar grönkål 2 tsk olivolja 1⁄4 tsk salt Instruktioner Skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Häll över 1 msk olivolja och 1⁄2 tsk salt och blanda. Det är en bra idé att hålla rödbetorna för sig själva för att…
Rostade grönsaker
Detta är ett färgglatt sätt att äta rötfrukter som smakar riktigt gott! Ingredienser 4 Potatisar 1 Rödbeta 2 Palsternackor 2 Morötter 2 msk. Olivolja salt, efter smak Instruktioner Skala och skiva grönsakerna. Vänd dem i olivolja och strö över salt. Rosta i ugn vid 225 grader i 20-30 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
Panerad palsternacka
Palsternacka är en blek rotfrukt med en delikat smak. Cacyne Cortez visade mig detta recept och jag tycker att det tar fram det bästa i palsternackor. Njut! Ingredienser 3-5 palsternackor, beroende på storlek 5 msk jästflingor 5 msk oskalade sesamfrön 2 tsk örtsalt kallpressad rapsolja till pensling Instruktioner Förvärm ugnen till 200 grader….