Ingredienser
3 morötter
3 palsternackor
3 rödbetor
1 msk olivolja
1⁄2 tsk salt
3 stjälkar grönkål
2 tsk olivolja
1⁄4 tsk salt
Instruktioner
Skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Häll över 1 msk olivolja och 1⁄2 tsk salt och blanda.
Det är en bra idé att hålla rödbetorna för sig själva för att inte färga de andra rotfrukterna. Lägg ut på en plåt och rosta i ugnen vid 180°C ca 30 minuter – tills de är mjuka. Låt svalna. Ta bort stjälkarna från grönkålsbladen och strimla i små bitar. Blanda ihop grönkålen, 2 tsk olivolja och 1⁄4 tsk salt i en stor skål. Använd händerna för att bearbeta grönkålen tills den blir mjuk. Lägg åt sidan tills rotfrukterna har svalnat. Lägg ut en del av grönkålen på ett serveringsfat. Blanda försiktig ihop rotfrukterna med resten av grönkålen och lägg på serveringsfatet.
Rotfruktsdressing
Ingredienser
1 1⁄2 dl Oatly iMat Fraiche (eller annan crème fraiche-ersättning)
1 1⁄2 dl havre- eller sojagrädde
1 msk torkad, hackad lök
1 tsk lökpulver
3⁄4 tsk salt
1⁄2 tsk jäst flingor pulver
1⁄2 tsk socker
1⁄4 tsk persilja, torkad
1⁄4 tsk paprikapulver
1 nypa vitlökspulver
Instruktioner
För att få pulvriserade jästflingor så kan man mala vanliga jästflingor i en mixer eller kaffekvarn. Blanda ihop alla ingredienserna och låt stå i kylskåp minst en timma