Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Panerad palsternacka

Palsternacka är en blek rotfrukt med en delikat smak. Cacyne Cortez visade mig detta recept och jag tycker att det tar fram det bästa i palsternackor. Njut!

 

Ingredienser

3-5 palsternackor, beroende på storlek

5 msk jästflingor

5 msk oskalade sesamfrön

2 tsk örtsalt

kallpressad rapsolja till pensling

 

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader.
Skala och skär palsternackorna på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda jästflingor, oskalade sesamfrön och salt i en skål. Lägg palsternackorna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och pensla först ena sidan med olja, strö över paneringen, vänd och gör samma sak på andra sidan.

 

Baka palsternackorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och har fått lite trevlig färg.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV