3 msk aquafaba 2–3 vitlöksklyftor 1½–2 dl olja salt 2 msk pressad citron evt lite vatten Häll aquafaba och salt i en hög behållare. Mixa lite med en stavmixer. Häll i olja lite försiktigt i en tunn stråle medan du fortfarande använder mixern. Aiolin kommer tjockna ganska fort. Tillsätt citronsaft, hackad vitlök och evt mer…
Recipe Category: dressing

Squashblandning
1–2 lökar 1 liten squash ½–1 tsk paprikapulver ½–1 tsk curry eventuellt lite salt Skala löken. Hacka löken och squash och stek det tillsammans med kryddorna. Ha det upp i soppan vid servering. Smaka eventuellt av med lite salt.

Rostade pumpakärnor
pumpafrön salt vatten olja Lägg pumpakärnor i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker pumpakärnorna. Koka i lättsaltat vatten. Låt koka tills vattnet försvinner helt. Lägg pumpakärnorna på en plåt med bakplåtspapper, häll på olja. Rosta i ugnen i 150°C tills gyllen, ca 10–15 minuter.

Raita
1 burk Planti Greek Style Gurt 1⁄3 dels gurka 1–2 vitlöksklyftor 15 blad mynta 10–15 blad koriander salt Skala och hacka vitlöken. Hacka myntan och koriandern. Riv gurkan på ett rivjärn. Blanda allt och smaka av med salt.