2 sötpotatisar ½–¾ tsk salt 2 msk olivolja Tvätta potatisen och skär i lagom stora strimlor. Blanda med olja och salt. Bred ut på en plåt och grädda i 225 °C i 20–30 minuter. Vänd på potatisen efter halva tiden.
Recipe Category: dressing
Vegansk majonnäs
2 dl osötad sojamjölk 2 dl neutral olja 1 tsk lökpulver 1 krm vitlökspulver ¾ tsk salt 1 msk citronsaft Kör sojamjölk, olja, lökpulver, vitlökspulver och salt i en mixer. Blanda tills det börjar tjockna. Häll över i en bunke, och rör i citronsaften.
Hamburgerdressing
4 dl vegan majonnäs 2 msk gul lök, finhackad 2 msk ättiksgurka, finhackad 1 msk ketchup 1 msk paprikapulver ½ tsk salt cayennepeppar, kan uteslutas Blanda ner lök, ättiksgurka, ketchup, paprikapulver, salt och eventvellt cayennepeppar i majonnäsen.
Aioli
3 msk aquafaba 2–3 vitlöksklyftor 1½–2 dl olja salt 2 msk pressad citron evt lite vatten Häll aquafaba och salt i en hög behållare. Mixa lite med en stavmixer. Häll i olja lite försiktigt i en tunn stråle medan du fortfarande använder mixern. Aiolin kommer tjockna ganska fort. Tillsätt citronsaft, hackad vitlök och evt mer…
Squashblandning
1–2 lökar 1 liten squash ½–1 tsk paprikapulver ½–1 tsk curry eventuellt lite salt Skala löken. Hacka löken och squash och stek det tillsammans med kryddorna. Ha det upp i soppan vid servering. Smaka eventuellt av med lite salt.
Rostade pumpakärnor
pumpafrön salt vatten olja Lägg pumpakärnor i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker pumpakärnorna. Koka i lättsaltat vatten. Låt koka tills vattnet försvinner helt. Lägg pumpakärnorna på en plåt med bakplåtspapper, häll på olja. Rosta i ugnen i 150°C tills gyllen, ca 10–15 minuter.
Raita
1 burk Planti Greek Style Gurt 1⁄3 dels gurka 1–2 vitlöksklyftor 15 blad mynta 10–15 blad koriander salt Skala och hacka vitlöken. Hacka myntan och koriandern. Riv gurkan på ett rivjärn. Blanda allt och smaka av med salt.