Ingredienser
2 ½ dl urkärnade dadlar
2 ½ dl råa valnötter
2 ½ dl råa cashewnötter
½ tsk salt
Yttre skalet av en ekologisk citron
3 msk färskpressad citronsaft
Kokosflingor till garnering
Instruktioner
Blötlägg valnötterna och cashewnötterna i varmt vatten minst 30 minuter och häll av vattnet. Lägg i en matberedare och kör tills de är finmalda. (Blötlägg även dadlarna i varmt vatten om de är hårda och häll av vattnet.) Lägg de återstående ingredienserna i en matberedare och kör till en mjuk kolaliknande konsistens. Stanna nu och då för att skrapa ned från sidorna i matberedaren. Lägg den färdiga massan på en fyrkantig bricka täckt av bakplåtspapper, sprid ut i ett jämnt lager och strööver kokosflingor. Kyl i frysen 1 – 2 timmar och skär sedan upp det hela i lagom små godisbitar som förvaras i en matlåda. Detta godis är perfekt när man vill ha något sött, och det kan förvaras upp till 3 månader i frysen (om de råkar vara så länge).
Tips
Om du inte har tid att blötlägga nötterna, tillsätt bara lite extra vatten i matberedaren medan du mixar dem.