Nu när det svala vädret börjar komma, gillar jag att äta varm komfortmat, som till exempel, potatis. De är fylliga och näringsrika, samt fettfria . De är en bra källa för kalium, faktiskt mer än bananer! I denna maträtt kommer de till sin rätt med tofu, som både har ett lågt fettinnehåll och är rik på protein. Detta är ett välsmakande sätt att njuta frukterna av hösten!
Ingredienser
1 kg. potatis, kokta och tärnade
1 stor lök
1 msk olivolja
En burk krossade tomater
2 dl Oatly grädde eller gräddfil
1 tsk salt
1 paket marinerad tofu (270 g), tärnad
En handfull dill
Instruktioner
Fräs löken i olivolja tills den är klar. Kombinera alla ingredienserna och placera dem i en ugnsform. Grädda i ugnen ca 30 minuter tills rätten är varm och lite gyllenbrun på toppen.
Tips
Denna maträtt kan göras i förväg och gräddas precis innan servering.