Färsk basilika och vitlök är en himmelsk kombination. Blanda det med lite olivolja och du har pesto! Detta är en av mina favoriter när det gäller italienska smaker. Servera pesto med pasta eller lägg den på rostad bruschetta eller använd den som en sås för pizza.
Ingredienser
¾ dl valnötter eller pinjenötter
2½ dl färsk basilika eller fryst basilika
¾ dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 msk färsk pressad citronsaft
½ tsk salt
2 msk sesam topping
Instruktioner
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät pasta.
Sesam topping
Ingredienser
2 ½ dl skalade sesamfrön, rostade
½ dl jästflingor
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
Instruktioner
Kör skalade sesamfrön i mixern tillsammans med de övriga ingredienserna. Förvara i kylen i en plastpåse eller i en burk. God att strö på pasta, sallad, tomatsmörgås, popcorn, mm.