Total tid: 30 minuter
Aktiv tid: 30 minuter
Mexikanska bönor
Ingredienser
2 tsk olivolja
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 krm salt eller efter smak
1⁄2 dl passerade tomater
2 brukar Borlottibönor (410 g, varav bönor 250 g)
Bönspad
Majschips, värm i ugn vid 100 grader i ca. 10 minuter
1 salladhuvud, strimlat
2 tomater, hackade
1 paprika, hackad
1 gurka, hackad
4 salladslökar, skivade
1 dl oliver, skrivade
1 bruk majskorn
iMat Fraiche
Instruktioner
Värm upp oljan i en kastrull eller gryta. Rör ner kryddor. Låt fräsa i ca 30 – 60 sekunder. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, salt, passerade tomater, och bönorna.
Tillsät bara tillräclig mycket bönspad för att få en fin sås.
Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Smaka av och justera kryddningen.
Avnjut med majschips och massor grönsaker staplade ovanpå som höstack.
Toppa med iMat Fraiche.
Tips
Servera alla grönsaker i separata skålar och låt alla välja de grönsaker de vill.