Detta är en underbar vårsoppa, både i färg och smak! Den är också enkel och snabb att göra. Jag gillar den lilla smaks-kicken av pepparrot. Tack, Georg, för detta recept!
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 påse frysta ärtor (600 g)
(1-2 potatisar)
8 dl vatten
Buljongtärning / Herbamare
(Oatly havregrädde)
Topping
2-3 msk riven pepparrot (finns på tub)
1 ½ dl naturell sojayoghurt
(salt)
Instruktioner
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull. Tillsätt ärtor, vatten och buljong/Herbamare. Låt koka i några minuter. Ta bort från plattan. Mixa soppan slät med stavmixer eller matberedare. Krydda med salt efter smak. För att göra den extra god kan man ha lite Oatly havregrädde. Jag hade även några potatisar uppskurna i tärningar i soppan. Ifall man vill ha potatis i kan man gärna koka dem lite innan man sätter i ärtorna så att ärtorna inte behöver koka så länge.
Toppa soppan med finriven pepparrot blandat med naturell sojayoghurt och ev. lite salt. Pepparroten kan variera i styrka så sätt mängden efter smak.