Detta är en av mina favoritdesserter att tillaga, dekorera och äta! Alla de olika frukterna ger denna pizza oändliga möjligheter för dekoration och smak. Även om detta är en efterrätt, vilket innebär mer kalorier, har den fördelen av vitaminer och mineraler från frukt och även fibrer från havre. Detta är ett bra sätt att servera färsk frukt för gäster på en varm sommardag!
Botten
Ingredienser
1 ¾ dl olja
1 ¾ dl lönnsirap
3 tsk vaniljsocker
4 ¾ dl havre
3 ½ dl mjöl
½ tsk salt
Instruktioner
Blanda de flytande ingredienserna. Lägg till de torra ingredienserna och blanda väl. Forma till en stor pizzabotten. Baka vid 200 °C under 12 till 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
Fyllning
Ingredienser
1 paket GoGreen Visp eller Alpro Soya Vispbar eller annan vispad toppning
½ tsk vaniljsocker, om så önskas
färgstarka frukter för dekorering
Instruktioner
Vispa toppningen styv och tillsätt vaniljsocker, om så önskas. Fördel jämnt över den kylda pizzabottnen. Placera frukten dekorativt på pizzan. Förvara svalt tills servering. Njut!
Tips
Detta är en enkel dessert att göra i förväg och den kan även vara dekorerad flera timmar innan servering (beroende på typen av frukt som valts).