Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Recipe Category: svedjeråg

100% fullkorn surdegsbröd

Två dagar innan brödbakning   Mata surdegen med minst några matskedar vatten och några matskedar mjöl, samma mängd av vardera. Lämna surdegen i rumstemperatur.   En dag innan brödbakning   7 ½ dl vatten 2 dl surdeg 12-14 dl fullkornsdinkelmjöl 12-15 g salt (ca 2 ½ tsk) Eventuellt frön eller torkad frukt   Blanda vatten…

Surdeg

Ingredienser 1 dl fulkornsmjöl (gärna svedjeråg) 1 dl vatten   Instruktioner Lägg fullkornsmjöl och vatten i en burk. Ställ i rumstemperatur eller lite varmare om möjligt. Mata surdegen efter 24 timmar igen med samma mängd vatten och mjöl. Upprepa detta även dag tre och fyra. Ställ sedan kallt i kylskåp och ta fram den i…

©2022 LifeStyleTV