Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Recipe Category: dinkel

100% fullkorn surdegsbröd

Två dagar innan brödbakning   Mata surdegen med minst några matskedar vatten och några matskedar mjöl, samma mängd av vardera. Lämna surdegen i rumstemperatur.   En dag innan brödbakning   7 ½ dl vatten 2 dl surdeg 12-14 dl fullkornsdinkelmjöl 12-15 g salt (ca 2 ½ tsk) Eventuellt frön eller torkad frukt   Blanda vatten…

Knäckebröd

Ingredienser 500 g vatten (½ liter) Knappt 3 dl sesamfrön 12 g salt Drygt 800 g dinkelmjöl   Instruktioner Sätt ugnen på 175° C (varmluft). Ta en gryta och häll i vatten och sesamfrön. Det är viktigt att väga vattnet så att det är exakt 500 g. Väg sedan upp salt och mjöl och tillsätt…

©2023 LifeStyleTV