Ingredienser
4 bakpotatis
100 ml Oatly iMat Fraiche
100 ml Oatly iMAT
100 g soltorkade tomater, grillade, hackade
1 handfull färsk basilika, hackad
135 g marinerad tofu
1 dl svarta oliver, skivade
1 tsk salt
Instruktioner
Koka potatisen tills de är mjuka i mitten (ca 1 timme vid 200 °C). Skär potatisen i halvor och gröp ur mitten men lämna en liten kant runt skalen, som en båt.
Mosa den gröpta potatisen tillsammans med Oatly iMat Fraiche och Oatly iMAT.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Fyll potatisskalen med potatismosfyllningen och strö lite paprikapulver på toppen.
Grädda igen på 200 °C tills de har fått lite färg.
Tips
Dubbelbakad potatis är alltid en succé för mina gäster. Den är enkel att göra men väldigt god och ser festlig ut. Tillred gärna rätten dagen innan och grädda nästa dag innan servering.