Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Tofupinnar

Marinera tofu

Ingredienser
400 g fast tofu skuren i pinnar
5 msk tamari eller sojasås
1 tsk vitlökspulver
1 dl vatten

olja

 

Instruktoner
Placera tofun i  en grund skål. Blanda sojasås, vatten och vitlökspulver i en liten skål, häll det sedan över tofun. Låt det marinera i 20 minuter.

 

Smet

Ingredienser
2 ½ dl fullkornsmjöl

½ tsk salt
2½ dl sojamjölk
2½ dl majsmjöl / polenta

 

Instruktoner

Värm ugnen till 180 grader och olja bakplåten.

Blanda mjöl och salt. Lägg up mjölblandningen, mjölk och polenta i tre seperata skålar att doppa tofun i. Doppa tofupinnarna först i mjölet, sedan i mjölken, och sist i polentan.

Lägg de pannerade tofupinnarna på det oljade bakplåttan.

Pensla oljan på tofupinnarna. Sätt in plåtan i ugnen och baka i 15 minuter. Vänd sedan pinnarna och baka ytterligare 10 till 15 minuter tills tofuen har brunt runt kanterna.

 

Tips

Du kan också steka dem.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV