Marinera tofu
Ingredienser
400 g fast tofu skuren i pinnar
5 msk tamari eller sojasås
1 tsk vitlökspulver
1 dl vatten
olja
Instruktoner
Placera tofun i en grund skål. Blanda sojasås, vatten och vitlökspulver i en liten skål, häll det sedan över tofun. Låt det marinera i 20 minuter.
Smet
Ingredienser
2 ½ dl fullkornsmjöl
½ tsk salt
2½ dl sojamjölk
2½ dl majsmjöl / polenta
Instruktoner
Värm ugnen till 180 grader och olja bakplåten.
Blanda mjöl och salt. Lägg up mjölblandningen, mjölk och polenta i tre seperata skålar att doppa tofun i. Doppa tofupinnarna först i mjölet, sedan i mjölken, och sist i polentan.
Lägg de pannerade tofupinnarna på det oljade bakplåttan.
Pensla oljan på tofupinnarna. Sätt in plåtan i ugnen och baka i 15 minuter. Vänd sedan pinnarna och baka ytterligare 10 till 15 minuter tills tofuen har brunt runt kanterna.
Tips
Du kan också steka dem.