Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Tofubiffar

Tofu är väldigt mångsidig. Man kan använda den i huvudrätter, i dressingar, i bakning och i efterrätter. Den är neutral i smaken så den tar upp smaken av de ingredienser man använder med den. Den är faktiskt låg i fett och hög i protein. I detta recept används tofu i biffar, i ett recept som jag verkligen gillar.

 

Ingredienser

1 paket tofu (270 g), smulade

2 dl ströbröd

2 msk jordnötssmör

2 msk ljus sojasås

4 msk finhackad persilja

1 medelstor finhackad lök

1 dl pekan- eller valnötter, finhackade

1 msk jästflingor

2-4 msk vatten, enligt behov

 

Instruktioner

Kombinera alla ingredienser och arbeta samman till en deg med händerna, tills alla ingredienser är väl sammanblandade. Forma till små biffar. Grädda vid 175 grader i 20-25 minuter. Låt dem svalna så de stelnar. Förvaras i kylskåp.

 

Tips

Dessa smakar ännu bättre den andra dagen, som smakerna blandas. Detta recept gör en fantastisk pålägg att sätta på kex eller bröd – bara blanda alla ingredienser och låt marinera i kylskåp över natten.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2022 LifeStyleTV