Har du någonsin haft problem med att äta groddar eller morötter? Vad sägs om en hamburgare, jag menar i hamburgare? Prova denna delikata hamburgare full av vitaminer och protein. Den smakar bra som en hamburgare eller för sig själv med tartarsås.
Ingredienser
5 dl fast tofu som finmosats
5 dl alfalfa groddar
½ lök, finhackad
1 ½ tsk salt
½ dl tahini
½ dl solrosfrön, finhackade eller malda
½ dl rivna morötter
½ dl färsk och hackad persilja eller 1 msk torkad persilja
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
(½ tsk salvia eller rosmarin)
Instruktioner
Skölj groddarna ordentligt och låt dem rinna av ordentligt. Finriv morötterna och hacka löken fint. Mosa tofun med en gaffel. Blanda alla ingredienserna väl. Forma burgare och lägg dem på en smord plåt. Grädda i ugnen på 175 °C i ca 20 minuter. Vänd dem och grädda ytterligare 20 minuter på andra sidan. Passa dem så de inte bränns. Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, ketchup och dressing eller med tartarsås.