Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Purjo och svamppasta

Ingredienser

2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 färsk kvist rosmarin, bladen

avplockade och finhackade 250 g svamp, skivad
1 purjolök, hackad

 

1½ dl cashewnötter, lättrostade och saltade

5 dl vatten
1 msk arrowrotpulver
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 grönsaksbuljongtärning
1⁄4 tsk chili flingor, eller efter smak

 

salt efter smak
riven veganost, om så önskas

 

350 g tagliatelle pasta

 

Instruktioner

Stek vitlök och rosmarin i 1 msk olivolja ca 30 sekunder. Häll i svampen och stek ca 5 minuter tills de är gyllenbruna och all vätska har torkat in. Lägg svampen på en tallrik och sätt åt sidan.

 

Stek purjolöken i en matsked olivolja på låg värme i ca 10 minuter. Medan den steks, blanda ihop resterande ingredienser (utom salt) i en mixer och mixa tills krämigt slätt. Tillsätt purjon och låt koka tills det tjocknar. Salta efter smak.

 

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda svampen och pastan med purjolökssåsen. Riv slutligen lite veganost över pastan.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2025 LifeStyleTV