1 pumpa (butternut)
2 lökar
2 vitlöksklyftor
olja
5 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 burk kokosmjölk
ingefära, kan uteslutas
lime, kan uteslutas
salt
Sätt ugnen på 180–200 °C. Skär pumpan i bitar (med skal). Lägg pumpan på en plåt och tillsätt salt och olja. Det är enklare att baka pumpan i ugnen i bitar och sedan skrapa ur köttet. Baka i ugnen i cirka 30–40 minuter tills pumpan är mjuk och helst har fått lite färg. Låt den kallna lite och ta sedan bort skalet.
Häll olja i en kastrull. Lägg i lök, vitlök och eventuellt ingefära och fräs i oljan. Lägg i pumpan. Häll på grönsaksbuljong, grädde och kokosmjölk och låt puttra i en halvtimme till en timme. Mixa och tillsätt eventuellt mer ingefära eller lime. Servera med ett eller flera av tillbehören till soppan.