Anki gjorde dessa pannkakor till mig för några år sedan och jag var fast. Detta recept blev och fortsatte vara min favorit bland svenska pannkakor och jag har provat andra! Jag har aldrig haft dem misslyckade, och de kan också göras glutenfria.
Ingredienser
3 dl sojamjölk
2 dl kokosmjölk
2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 dl havregryn
2 msk sojamjöl
2 msk potatismjöl
½ tsk salt
ev. ½ -1 msk fruktsocker
ev. 1 tsk vaniljsocker
Instruktionser
Kör alla ingredienserna i mixern. Mixa väl. Stek pannkakor på medelhög värme i oljad stekpanna, eller i en ny teflonpanna utan ojla. Tillsätt mer vätska i smeten vid behov.
Tips
För glutenfria bovetepannkakor, byt ut 2 dl vetemjöl och 1 dl havregryn mot 1½ dl bovetemjöl och 1½ dl rismjöl.