Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Mexikansk majs med squash

Majs är sött, saftigt och mycket mångsidigt, men visste du att den klassificeras både som spannmål och som en grönsak beroende på hur den äts? Vi känner igen dem i majschips, majstortillas, polenta och popcorn. De tros ha sitt ursprung i Mexiko, men nu finns de över hela världen. Detta är ett enkelt recept med majs där kryddor tar den tillbaka till dess mexikanska rötter.

 

Ingredienser

1 lök, hackad
3 vitlöksklyftor, krossade
1 msk olivolja
5 dl fryst majs
2 tomater, hackade
1-2 zucchini, skivade
1 tsk salt
1 ¼ tsk spiskummin

 

Instruktioner

Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka. Lägg majs och koka tills majsen tinas. Tillsätt resten av ingredienserna. Täck och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, 10 – 15 minuter.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV