Blanda i en stor skål
1 msk jäst (10 g torrjäst)
1 tsk råsocker
½ dl varm kokosmjölk
Låt stå 5 minuter tills det skummar.
Lägg till
(ingredienserna måste ha rumstemperatur)
Färskpressad juice av ½ apelsin
1 ½ dl socker
1 dl olja
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl kokosmjölk
Skal från 2 apelsiner, finrivet
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 tsk salt
Rör om tills alla ingredienser är genomfuktade, inte mer.
Blanda i utan att röra om för mycket
1 dl grovhackade aprikoser
1 dl grovhackade valnötter
125 g lingon
Häll degen i en stor oljad brödform. Låt jäsa tills nästan dubbelt så stor. Det kan ta tid beroende på temperaturen i rummet. Grädda vid 175° C i 45 – 50 minuter. Låt svalna.
Glasyr
5 dl kokosmjölk
3 dl kokosflingor
2 ½ msk majsstärkelse
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ml mandelextrakt
Mixa alla ingredienser väl. Koka 5 minuter under konstant omrörning. Låt svalna lite.
Montering
Dela tårtan i två lager och ta av toppen. Häll över hälften av glasyren. Sätt på toppen och häll över resten av glasyren så att hela tårtan blir täckt med glasyr. Dekorera med kokosflingor, lingon och myntablad.