Det finns inget som kan jämföras med kall hemmagjord glass på en varm sommardag! Denna tofuglass är krämig med en rik smak av söta jordgubbar. Ett plus är att de läckra jordgubbarna ger dig vitaminer och antioxidanter, och den krämiga tofun ger dig kolesterolfri protein. Vilket bra sätt att njuta av en kall godbit och ändå behandla din kropp bra!
Ingredienser
500 g frysta jordgubbar
4,5 dl tofu, silken
1 dl vanilj sojadryck
1 dl lönnsirap
1 dl ljus olivolja eller rapsolja eller kokosgrädde
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk vaniljsocker
färska jordgubbar till garnering
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills smeten är slät, förutom de färska jordgubbarna. Dela upp ingredienserna som behövs för att passa in i matberedaren eller mixern. Frys ner i en glassfrys. Garnera med färska jordgubbar.