Jag lärde mig att njuta av indisk mat under mitt första år på universitetet, tack vare några goda vänner. De rika och kryddiga smakerna gör den till en favorittyp av mat även i dag. Här är en enkel linsgryta med bra smak. Tack, Georg, för att du delat detta med oss.
Ingredienser
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen koriander
½ tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
4 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
Ca 2–3 dl vatten
Salt, efter smak
Instruktioner
Hacka löken, riv eller skär morötterna i smala strimlor och pressa vitlöken. Fräs allt i oljan en stund. Blanda i kryddorna och rör runt. Häll i kokosmjölken, krossade tomaterna, buljongen och linserna och låt koka ca 20 min. Tillsätt salt efter smak. Ät tillsammans med t.ex. basmatiris.