Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Honungsmüsli

Ingredienser

20 dl havregryn

8 dl solrosfrön

1 dl olivolja

1 ½ msk äkta kanel

Ca 1 tsk salt

½ dl honung

5 dl russin

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda havregryn med solrosfrön i en stor bunke. Tillsätt olivolja och rör om väl tills oljan fördelats ordentligt. Tillsätt äkta kanel och salt och rör om ordentligt igen. Lägg ut allt på två bakplåtar och rosta i ugnen vid 150° C i 50 minuter.

 

Ta ut den rostade müslin och lägg den på nytt i bunken. Värm honungen på svag värme, men endast så att den blir så lättflytande att den går att hälla ner i müslin. Om temperaturen i honungen går över 60° C så förstörs de värmekänsliga enzymerna. Blanda om igen och tillsätt sedan russinen innan sista omblandningen sker. Förvaras bäst i papperspåsar i skafferiet.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2022 LifeStyleTV