Pajskalet
Ingredienser
15 digestivekex
3 msk vit sirap
2 msk olja
1 msk vatten
Instruktioner
Kör kex i en matberedare tills de är finmalda. Blanda ihop allt och tryck ut degen i en smord, rund bakform med löstagbar botten. Grädda i 175 °C i 7–8 minuter. Se till så den inte bränns.
Fyllningen
Ingredienser
500 g tofu
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk salt
1 ¼ dl råsocker
½ dl rapsolja
¼ tsk malen koriander
färskpressad saft av 2 citroner
rivet skal från 2 citron
2 msk maizena
1 dl hallon, färska eller frysta
Instruktioner
Lägg alla ingredienser utom hallonen i en mixer och mixa tills allt är blandat. Häll över blandningen i det gräddade pajskalet. Tryck ned hallonen i smetat. Grädda i 20–30 minuter vid 175 °C. Cheesecaken är klar när den har ”spruckit” på ovansidan och inte är rinnande inuti längre. Låt svalna.
Hallon gelé
Ingredienser
1 ½ dl hallon juice (avrunnit från frysta hallon)
1 ½ dl gelésocker Multi
125 g hallon, färska
Instruktioner
Dekorera cheesecaken med de färska hallonen. Blanda Gelésocker Multi och hallon juice och låt koka i 1/2–1 minut. Låt svalna något. Häll eller skeda gelén över en fruktdekorerad cheesecake.
Tips
Äts kall och smakar bäst dagen efter.
Istället för gele kan man garnera ovansidan med ett tunt lager av hallonsylt eller bara färska bär eller frukt.