Detta recept är en av min mans favoriträtter. Det är en saftig, smakrik glutenfärs. Ni har kanske aldrig hört talas om en glutenfärs, men den är faktiskt en bra källa till protein och passar bra med kokt potatis.
Ingredienser
1 dl valnötter eller hasselnötter
1 dl olja
3/4 tsk salt
2½ dl kallt vatten
1 lök, medium
1 tsk basilika, torkad
1 tsk persilja, torkad
1 tsk ljus sojasås
2½ dl glutenmjöl
1½ dl grahamsmjöl
3 lagerblad
5 dl kokande vatten
1 tsk jästextrakt
½ tsk vegetabiliskt buljongpulver
Instruktioner
Mixa de första 8 ingredienserna i en mixer. Blanda ihop mjölen och häll över mixer blandningen i mjölen. Forma till en limpa och lägg i djup ugnsfast form, med lock. Blanda det kokande vattnet med jästextraktet och buljongpulvret. Lägg lagerbladen ovanpå limpan och häll över vattnet. Grädda i 200 grader i 1½ timme.