2 msk olivolja
2 lökar
1 vitlöksklyfta
1 paket saffran
1 liter grönsaksbuljong
2 potatisar
4 morötter
1 fänkål
2 dl havregrädde
1 dl vegansk crème fraiche
2 msk tomatpuré
Salt
400 g fast tofu
Soja
Ringla lite olja i en kastrull och lägg i hackad lök och vitlök. Fräs glansigt, och tillsätt sedan saffran. Hacka potatis, morötter och fänkål, och lägg ner i grytan. Låt fräsa i några minuter. Häll sedan på grönsaksbuljongen. Koka tills grönsakerna är mjuka, och mixa därefter soppan slät. Tillsätt grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med tomatpuré och salt.
Marinera tofun i soja och stek den så att den får lite färg. Toppa soppan med tofu, aioli, chiliflakes eller chili och färsk koriander.